ALTER-EU en de strijd om data privacy

De strijd om data privacy is er één tussen actievoerders voor digitale rechten en wat Commissie vice-voorzitter Viviane Reding omschrijft als een van de meest agressieve industrie lobbies die ze ooit heeft meegemaakt.
ALTER-EU voert al 8 jaar lang campagne voor lobbytransparantie en betere ethische regels in de EU om te voorkomen dat grote multinationals het Europese openbare bestuur beïnvloeden voor eigen gewin, ten kosten van de Europese burger.
ALTER-EU's werk ondersteunt het data privacy gevecht onder andere door een verplicht transparentieregister voor lobbyisten te eisen om zo geheime lobbypraktijken te stoppen, en door te ijveren voor maatregelen die de 'revolving door' tegengaan tussen de Europese instellingen en lobbykantoren.


Bel Europarlementariërs gratis en zeg hen dat ze tijdens de stemming op 19 juni ons fundamentele recht op vrijheid, privacy en gegevensbescherming niet mogen verzwakken.

This article continues after the banner

Subscribe to our newsletter